• 210 7213521
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δευ - Παρ: 09:00 - 17:00

Βλαισός μέγας δάκτυλος

Το κότσι είναι η ανατομική ανωμαλία του μεγάλου δακτύλου στα πόδια, κατά την οποία το μεγάλο δάκτυλο αποκτά κλίση, με τάση να ακουμπήσει πάνω στα υπόλοιπα δάκτυλα του ποδιού. Συνέπεια αυτού είναι η εξόγκωση της κεφαλής του πρώτου μεταταρσίου. Οι γυναίκες έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να δημιουργήσουν κότσι σε σχέση με τους άνδρες. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται περίπου στο 70%. Υπάρχουν διάφορες αιτιολογίες οι οποίες προδιαθέτουν αυτή την πάθηση.

Κληρονομικότητα

Περίπου 60% των περιπτώσεων δηλώνουν ότι το είχε ένας από τους γονείς τους. Η κληρονομικότητα σε αυτή την περίπτωση χαρακτηρίζεται από την προδιαθεσιμότητα που έχει το παιδί να κληρονομήσει ανατομικές ανωμαλίες όπως π.χ. η πλατυποδία από την οποία μπορεί να δημιουργηθεί το κότσι.

Μεταταρσαλγία

Είναι γενικός όρος που αναφέρεται σε πόνο (άλγος) στην περιοχή των μεταταρσίων. Σχετίζεται με την αυξημένη πίεση στη συγκεκριμένη περιοχή και εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε γυναίκες άνω των 30 ετών που φοράνε στενό, μυτερό και ψηλό υπόδημα. Η μεταταρσαλγία εμφανίζεται στο ένα ή και στα δυο πόδια και αφορά στην κάκωση των παρακείμενων οστών και αρθρώσεων, των μαλακών μορίων και του αρθρικού θύλακα.

Συμπτώματα

Το κυριότερο σύμπτωμα της μεταταρσαλγίας είναι ο πόνος στο πρόσθιο μέρος του άκρου ποδός πελματιαία, ακριβώς πίσω από τα δάχτυλα. Ο πόνος κατά κύριο λόγο εστιάζεται στο δεύτερο μετατάρσιο, αλλά μπορεί να επεκταθεί και στα υπόλοιπα μετατάρσια και σε ακόμα πιο χρόνιες περιπτώσεις φτάνει μέχρι τις άκρες των δακτύλων.

ΠΤΕΡΝΑΛΓΙΑ

Πρόκειται για μια από τις πιο συχνές παθήσεις των ποδιών και είναι η πιο συχνή αιτία πόνου στα πόδια των αθλητών και ιδιαίτερα των δρομέων. H πελματιαία απονεύρωση είναι μία συμπαγής δεσμίδα από επιμήκεις διαταγμένες κολλαγόνες ίνες, που πρακτικά είναι ανελαστική. H πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι η φλεγμονή της πελματιαίας απονεύρωσης, τραβάει τη βάση της βάδισης, και τεντώνεται περισσότερο απ' όσο πρέπει.

ΔIAΓNΩΣH

H πρώτη εκτίμηση ενός ιατρού, όταν ο ασθενής του αναφέρει πόνο στην πτέρνα, είναι πως πάσχει από άκανθα πτέρνας (επιπλέον κόκαλο στη βάση της πτέρνας). Tις περισσότερες φορές η συνεχόμενη φλεγμονή στην πελματιαία απονεύρωση δημιουργεί άκανθα. O ασθενής παρουσιάζει έντονο πόνο στην περιοχή της πτέρνας. Eπίσης, υπάρχει έντονος πόνος στην πλήρη φόρτιση ύστερα από ξεκούραση, λόγω του ότι η πελματιαία είναι περισσότερο άκαμπτη μετά από κάποιο χρόνο χαλάρωσης. O πόνος διαρκεί για μόνο μερικά λεπτά, όπου στη συνέχεια περνάει μετά από λίγο περπάτημα. O πόνος περιγράφεται σαν "stone bruise". Aκουμπώντας την πελματιαία απονεύρωση, θα μπορούμε να νιώσουμε πόσο τεντωμένη είναι. Θα πρέπει να θυμόμαστε , ότι το φύμα της πτέρνας πελματιαία βρίσκεται πολύ βαθιά, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να πιέσουμε με αρκετή δύναμη, για το εντοπίσουμε και να προκαλέσουμε πόνο.

ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ

Είναι η μείωση ή η απουσία της φυσιολογικής καμάρας στο εσωτερικό του πέλματος. Στα μικρά παιδιά συχνότερα παρατηρούμε μία μεγαλύτερη παραμόρφωση που λέγεται βλαισοπλατυποδία, δηλαδή την ύπαρξη πλατυποδίας σε συνδυασμό με βλαισή παραμόρφωση (προς τα έξω απόκλιση του ποδιού).

ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΑΔΙΣΗ

Το προϊόν βοηθαει στην σταθεροποίηση της 1ης Ακτινας και κατά συνέπεια στον σταθερό βηματισμό, σε άτομα που νιώθουν αστάθεια κατά την βάδιση.


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ
Δημιουργώντας ένα φράγμα ανάμεσα στο βλαισό μεγάλο δάκτυλο (κότσι) και στην βασανιστική τριβή από το παπούτσι που απασχολεί κάθε πάσχοντα.

SuperFoot on Social

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

210 7213521
info@superfoot.gr
Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 149
Καισαριανή, ΤΚ: 16122